Які щітки склоочисника вибрати: дощові чи штатні

Нічого принципово нового у конструкції автомобільних склоочисників не з'являлось з моменту їх масового запровадження. Але провідні виробники все ж таки знаходять методи вдосконалювати матеріали, геометрію, аеродинаміку двірників для авто. Нові моделі дощових двірників на заміну штатним мають суттєві переваги перед ними, правда, можуть коштувати дорожче.

Щітки склоочисника: дощові чи штатні

Переваги дощових двірників останньої генерації

Одною з перших компаній, що почала вдосконалювати щітки склоочисника, є німецька Bosch. Покупці в Україні відразу прийняли нові на той момент моделі Aerotwin, які вже сприймаються як певна планка якості для багатьох виробників. 

Переваги дощових двірників останньої генерації

Щітки Bosch Aerotwin відрізняються плавною та тихою роботою та відсутністю реакції та шкідливі фактори — ультрафіолетові промені, хімічні речовини, що застосовуються у складі рідин для миття автомобільного скла. Крім того, двірники мають декілька вагомих переваг іншого характеру:

  1. Максимально щільне прилягання до лобового скла будь-якої геометрії. Матеріал корпусу двірника не втрачає гнучкість навіть за низької температури, що гарантує очищення всієї робочої зони.
  2. Взимку дощові щітки запобігають накопиченню снігу та льоду завдяки спеціальній конструкції.
  3. Повністю відсутня корозія завдяки міцному вологостійкому покриттю.
  4. Патентована гумова суміш, що запобігає холостому ковзанню двірників, забезпечує тиху та продуктивну роботу за будь-яких умов.
  5. Аеродинамічний симетричний спойлер спрямовує потік повітря таким чином, аби відштовхувати краплі від скла.

Всім вищезазначеним перевагам повністю відповідають Bosch Aerotwin A955S, Bosch Aerotwin A933S та Bosch Aerotwin A925S. Це одні з найпопулярніших в Україні моделей двірників цього бренду.

Також у компанії є декілька серій двірників, які мають універсальне кріплення, підходять до більшості сучасних автомобілів та відзначаються високою продуктивністю — Bosch Evolution, Bosch ENVISION, Snow Driver (не втрачають пружності навіть за морозів -35 °C), Bosch PureVision, Spectrum DirectFit тощо.

Штатні щітки склоочисника. Як вибрати

Стандартні двірники розроблялись на автозаводі з урахуванням усіх тонкощів конструкції та умов експлуатації конкретної моделі автомобіля. Це гарантує, що штатні склоочисники будуть відповідати загальним критеріям:

Штатні щітки склоочисника. Як вибрати

Зазвичай стандартні щітки склоочисника дешевші за моделі, в яких впроваджено ті чи інші інновації, що й спонукає водіїв на саме таку покупку. Проте штатні двірники не гарантуватимуть ідеальної роботи за умов сильної зливи, снігопадів або морозів. Матеріал леза складається в основному з синтетичного каучуку, полімерних присадок. Іноді для напилення використовують тефлон.

Термін служби навіть при правильному догляді за щітками зазвичай складає один-два сезони, після цього вони починають проявляти перші ознаки зношення:

Підібрати правильні щітки склоочисника за VIN-кодом автомобіля у магазині запчастин VBavto допоможуть професійні менеджери, враховуючи побажання водія та будь-які умови експлуатації.