Способи боротьби з конденсатом та замерзанням скла

З настанням холодів автовласники стикаються з утворенням конденсату, замерзанням лобового та бокового скла. Причому немає різниці — машина стоїть у гаражі чи на стоянці. Чому замерзають вікна в машині і як з цим боротися пояснимо нижче.

Чому потіють вікна в авто

Крига виникає через різницю температури: в салоні тепло, а на вулиці мінус. У салоні починає поступово знижуватися температура, коли автомобіль зупиняється та вимикаються всі механізми. Коли температура опускається до 0⁰С, вологе повітря переходить у стан конденсату. Волога починає кристалізуватися, та осідати на поверхні скла.

Як уникнути замерзання скла машини

Для профілактики рекомендуємо скористатися кількома порадами:

Якщо всі методи не спрацювали, слід звернутися на станцію техобслуговування для виявлення та усунення несправностей, можливо проблема в салонному фільтрі.

Як розморозити скло автомобіля

Більшість сучасних автомобілів ефективно справляються з подібною проблемою, але в сильний мороз від криги не застраховані навіть машини з обігрівом лобового скла. Не слід здирати всю кригу скребком або включати двірники. Буде малоефективним.

Для позбавлення від інею слід:

Не рекомендується використовувати сіль, гарячу воду. Ці засоби можуть пошкодити лобове скло: залишити подряпини або взагалі стати причиною появи тріщин.

Якщо скло автомобіля не просто підмерзло, а до нього ще й примерзли щітки склоочисника, радимо ознайомитись алгоритмом, що робити (а що не можна), аби не примерзали двірники для уникнення неприємних ситуацій в майбутньому. 

Незамерзайка для авто: яку вибрати

Кожен автомобіліст бореться з кригою по-своєму, але, як правило, всі намагаються використовувати антизамерзайки. При цьому не кожна рідина для скла працює ефективно, буває, що лід все одно утворюється. Важливо підібрати правильний засіб. Кількість рідин на полицях автомагазинів вражає. Причина у різновидах, а й у виробниках, тому зробити вибір часом досить складно. Розберемося, на які базові характеристики слід звернути увагу.

За сезонністю рідини поділяються на омивач скла зимовий і омивач літній. Різниця полягає в тому, що перша рідина зберігає робочі властивості при низькій температурі, а друга — при високій.

Зустрічається і так званий концентрат для скла. Його слід розводити у певних пропорціях з водою для отримання робочої рідини. Детальна інструкція наведена на етикетці такої речовини.

Яку незамерзайку вибрати: 3 найпопулярніші

Склоочисники різних виробників характеризуються стандартним набором функцій, але є серед них фаворити, які не тільки ефективно працюють, а й приваблюють клієнтів ціною та ароматом.

Helpix Bubble Gum/-20⁰С

Відрізняється гарними робочими характеристиками та доступною ціною. Серед основних переваг відзначимо:

Зимовий склоочисник Helpix Bubble gum/-20⁰С зроблений ​​з дистильованої води, яка обережно очищає поверхню від криги, створюючи захисний шар на склі. 

Motul Vision Expert Ultra

Рідина зроблена на основі суміші ізопропанолу та води, не містить альдегідів. Працює при температурі до -45°С. Motul Vision Expert Ultra дозволяє ефективно очищати поверхню скла від солі, льоду та забруднень. До складу засобу входить спеціальний компонент, який затримує речовину на поверхні лобового скла, тим самим заощаджує витрати очищувача.

Дорожня Карта лимон

Випускається на основі ізопропілового спирту. Ефективно прибирає крижаний наліт, запобігає утворенню льоду. Крім цього:

На додаток до цього склоочисник Дорожня Карта має приємний аромат лимонної свіжості. 

Як висновок зазначимо, що великим помічником у боротьбі з конденсатом та замерзанням скла може стати нанесений на скло спеціальний засіб — антидощ для автомобіля. Цей захисний шар запобігає появі льоду та полегшує очищення скла.