Все що варто знати про поліклиновий ремінь

Поліклинові ремені поєднують в собі властивості клинових та плоских ременів. Такий ремінь має багато клинів, тому в його назві є слово "полі" - багато. Такий ремінь нагадує пилу. Спеціальні клини або струмки, які розташовані на поверхні даного ременя  – завдяки ним покращується зчеплення зі шківом. Число таких клинів може бути різним залежно від конструктивних особливостей шківа. Виготовляється ремінь із синтетичного каучуку, який посилюється за допомогою волокон корду з поліестеру. Плоска форма з кількома ребрами гарантує велику поверхню тертя.

Поліклиновий ремінь на генераторі

Ручковий ремінь відрізняються за такими параметрами

Довжина ременя. Вона повинна точно підходити до певного виду двигуна, тому що при занадто великому розмірі не вийде необхідного натягу, а при маленькому – ремінь не одягнеться на шківи.
Товщина. Невелика товщина призведе до передчасного розтягування та зіскакування виробу, що веде за собою ослаблення натягу та зіскакування. Занадто товстий ремінь, крім високої вартості, відрізняється поганою еластичністю, через що підвищується навантаження на натягувач. 
Ширина. Занадто маленька ширина провокує передчасне зношування виробу, а велика може порушити цілісність ременя.
Вид профілю канавок. Некоректний вибір цього параметра може призвести до швидкого стирання, розтягування або постійного зісковзування. 

Переваги поліклинових ременів

Статистика показує, що кількість несправностей зростає після четвертого року експлуатації поліклинових ременів. Рекомендується міняти їх щонайменше раз на чотири роки або кожні 100 000 кілометрів (62 000 миль) пробігу.

Поліклиновий ремінь (схема)

Поліклиновий ремінь схема

Будова поліклинового ременя

Будова поліклинового ременя

Передача зусилля між ременем і шківом відбувається за допомогою стінок профілю

Передача зусилля між ременем і шківом відбувається за допомогою стінок профілю

Знос поліклинового ременя

Завдяки використанню етилен пропіленового каучуку синтетичного еластомеру ремінь не розтріскується з часом.  Поліклиновий ремінь стирається на ребрах, це призводить до прослизання шуму і зниження передачі зусилля. Для забезпечення максимальної працездатності Bosch рекомендує міняти ремінь приводу агрегатів і ремінь ГРМ одночасно.

Знос поліклинового ременя

Поліклиновий ремінь для вантажівок

Поліклинові ремені для вантажівок мають збільшений термін служби, для спеціальних модифікацій транспортних засобів створено преміальне виконання з арамідним кордом. Дана пропозиція поставляється в чорній упаковці з кодом профілю – АРК.

Поліклиновий ремінь для вантажівок

Двосторонній поліклиновий ремінь

Двосторонній поліклиновий ремінь

Пошкодження поліклинового ременя

Пошкодження поліклинового ременя

Нерівномірне пошкодження канавок

Нерівномірне пошкодження канавок поліклинового ременя

Причини: 

Способи рішення: 

Злами й тріщини

Злами й тріщини поліклинового ременя

Причини: 

Способи рішення: 

Обрив

Обрив поліклинового ременя

Причини: 

Способи рішення: 

Забруднення

Забруднення поліклинового ременя

Причини: 

Способи рішення: 

Пошкодження зовнішньої сторони

Пошкодження зовнішньої сторони поліклинового ременя

Причини: 

Способи рішення: 

Пошкодження канавок

Пошкодження канавок поліклинового ременя

Причини: 

Способи рішення: 

Шум

Шум поліклинового ременя

Причини: 

Способи рішення: 

У каталозі VBavto ви знайдете широкий вибір поліклинових ременів для вашого автомобіля. Незалежно від того, чи вам потрібно замінити ремінь генератора, насоса охолодження, компресора кондиціонера або інші ремені в системі, у нас є все необхідне. Ми пропонуємо якісні ремені від надійних виробників, які забезпечать ефективну передачу руху і тривалу роботу вашого автомобіля. Замовлення запчастин у нашому каталозі легке та зручне, і ви можете отримати необхідні деталі для вашого автомобіля швидко й надійно.