Все про свічки запалювання Bosch Platinum

Сьогодні Bosch продовжує залишатися одним із найнадійніших виробників автомобільних запчастин. Він має широкий вибір різних свічок запалювання, і одна з них – платинова свічка. Свічки Бош Платинум були розроблені, щоб запропонувати широкий спектр найефективніших функцій, про які більше знають експерти магазину VBavto.

Різновиди свічок запалювання Bosch

Обсяги виробництва свічок запалення німецької компанії приголомшують, як і понад столітня історія їх еволюції. Проте номенклатура свічок станом на 2023 рік виглядає наступним чином:

Втім, цей асортимент перекриває потреби бензинового автопарку України майже на 100%. 

Свічки Bosch Platinum. Особливості та різновиди

Як можна бачити з номенклатури свічок, більшість з них використовує платину для покращення характеристик. Цікаво, що ювелірна галузь усієї Європи витрачає менше цього дорогоцінного металу, аніж компанія Бош на свічки. 

Варто зазначити, що від 2014 року на пакуваннях свічок відсутні позначення Bosch Super та Bosch Super Plus, а також plus Yttrium. ​​На пакуванні цих свічок вказуватиметься лише найменування Bosch, проте властивості з характеристиками та технологічні рішення залишаються у силі. 

Лінійка запчастин, що пропонує каталог магазину VBavto серії Platinum наразі представлена такими моделями.

Свічки запалювання Bosch Platinum

Платина у свічках Бош використовується завдяки низці важливих якостей. Наприклад, вона має низький коефіцієнт теплового розширення, низьку теплопровідність, має найбільший імунітет серед металів до корозії, також залишається міцною та твердою в умовах високого тиску та температури. 

Ці властивості електродів дають змогу зробити пуск двигуна простим та надійним у будь-яких умовах, та навіть за умов низьких температур або підвищеної вологості. Ресурс базової серії свічок запалення Bosch Platinum вдалося збільшити до 60 тисяч км пробігу без будь-якого обслуговування.

Bosch Platin Plus WR7DPX

Одноконтактна свічка Platin Plus WR7DPX, що призначена для автомобілів до 1990 року випуску. Має центральний платиновий електрод з ітрієвою напайкою. Відзначається стійкістю до корозії та подовженим ресурсом. Знижено поріг температури самоочищення. Забезпечує стабільне іскроутворення за будь-якої температури та за будь-якого тиску. Стандартний зазор між електродами 3 мм. Довжина різьби 19 мм, розмір під ключ 20,8 мм. З конвеєра встановлювалась на автомобілі Альфа Ромео з 131-сильним двигуном.

Bosch Single Platinum FR7DPP30X

Одноконтактна свічка Single Platinum FR7DPP30X з платиновим електродом. Рекомендована для автомобілів Lanos, Sens, Nexia, Aveo з двигунами 1.4, 1.3, 1.5 л та Kia Cerato до 2007 року випуску. Має збільшений термін служби до 30 тисяч км пробігу та низьку теплопровідність завдяки використанню чистої платини. Сприяє економії пального та захищає каталізатор від зносу та пошкоджень. Довжина різьби 19 мм, розмір під ключ 21 мм.

Bosch Double Platinum FQ5NPP332S

Свічка Double Platinum FQ5NPP332S з платиновим центральним електродом. Боковий електрод виконано з суміші платини, ітрію, нікелю та міді. Має вбудовану систему додаткового захисту від перешкод. Стійка до ерозії та корозії. Відзначається стабільним іскроутворенням навіть за умов низького заряду акумулятора. Це дозволяє без перешкод запускати бензинові двигуни з турбіною. Надтонкий центральний електрод (0,6 мм) забезпечує високий ресурс та бездоганні експлуатаційні характеристики.

Триконтактна свічка Бош ZGR6STE2

Триконтактна свічка ZGR6STE2 забезпечує стабільне іскроутворення на потужних бензинових високооборотних двигунах. Використовується як стандартна свічка для автомобілів BMW E90, E60, 3.5, Х6 3,5. Завдяки спеціальному складу сплаву електродів зменшено кількість шкідливих викидів. Захищає каталізатор та зменшує витрату пального.

Bosch Platin-Iridium

Особливістю цих свічок є матеріал центрального електрода. Він виготовлений зі сплаву іридію та платини, що забезпечує максимальну довговічність та стабільне іскроутворення в умовах високого тиску та екстремальних температур. Bosch Platin-Iridium є ідеальним рішенням для двигунів, що працюють на газу.

Bosch Platinum 4

Ці свічки запалювання містять технологію запалювання поверхневого повітряного зазору, що забезпечує кращий результат із чотирма бічними електродами, вкритих ітрієм. Це забезпечує міцнішу і довшу іскру для максимальної потужності в процесі згоряння палива.

Ці свічки, а також свічки накалу Бош, всю лінійку Платинум можна знайти на сторінках каталогу магазина запчастин VBavto за оптимальними цінами.