Регулярний огляд та заміна щіток склоочисника

Щітки склоочисника слід перевіряти кожні шість місяців і замінювати мінімум раз на рік. Якщо двірники погано прилягають до поверхні скла, їх гума пошкоджена або втратила еластичність, вони можуть почати скрипіти, залишати розводи та смуги, погіршувати видимість.



Візуальний огляд: перевіряємо стан щіток після зимової експлуатації.
Взимку двірникам доводиться працювати в екстремальних умовах. Мороз, обмерзання скла, дощ, бруд негативно впливають як на гумові компоненти, так і на конструкцію та кріплення склоочисників. Тому після зими й напередодні сезону весняних злив слід провести огляд і оцінити стан щіток.

При огляді двірників слід звернути увагу


Регулярне обслуговування щіток склоочисників допоможе забезпечити максимальну видимість, а, значить, вашу безпеку на дорозі!

Регулярно очищайте лобове скло і гумки двірників. Не лінуйтеся мити скло авто, наприклад, під час заправки на АЗС, особливо взимку та в міжсезоння, – періоди найбільш інтенсивного забруднення.

Використовуйте якісний омивачРегулярно перевіряйте рівень рідини для очищення лобового скла та завжди дотримуйтесь зазначеної пропорції суміші.

Стежте за станом щіток і дотримуйтесь регламенту заміни. Найкраще міняти двірники до, а також після кожного зимового сезону, не рідше одного разу на рік.

Видаляйте листя та бруд зі скла. Не вмикайте двірники, якщо на їх шляху є листя або бруд, які можуть пошкодити гуму склоочисника.

Не дозволяйте склоочисникам працювати «на суху». Тертя гуми об скло чинить суттєвий опір приводу, викликаючи його підвищене зношування, але головне – стирає робочі кромки гумки. Вибирайте режим роботи склоочисників відповідно до інтенсивності дощу. 
Ніколи не використовуйте двірники для видалення криги або інію з лобового скла. Замість цього використовуйте скребок або обігрів скла, щоб розтопити сніг і кригу.

Вибирайте правильні щітки. Завжди дотримуйтеся розмірів, рекомендованих заводом-виробником вашого автомобіля. У разі, якщо щітки будуть довшими за штатні, вони чіплятимуться одна за одну під час роботи. Короткі ж склоочисники зменшать площу огляду для водія та пасажирів. Це не лише некомфортно, але й небезпечно. 

Чому щітки склоочисника втрачають свої властивості

Склоочисники працюють в екстремальних умовах, а кислоти руйнують гуму склоочисника

довкілля руйнує склоочисник

 

Під впливом довкілля компоненти склоочисника поступово руйнуються:

Під впливом довкілля склоочисник поступово руйнується

 

Старіння гуми під впливом озону та ультрафіолетового випромінювання

Старіння гуми під впливом озону та ультрафіолетового випромінювання

 

Корозія металу: металеві компоненти теж схильні до старіння

металеві компоненти схильні до старіння

 

Діагностика склоочисника

Діагностика склоочисника

 

Про добру роботу склоочисників свідчить відсутність

Правильна робота двірників

 

Рекомендується заміна

Рекомендується заміна двірників

 

Рекомендується термінова заміна

Рекомендується термінова заміна двірників

 

У нашому каталозі VBavto ви зможете знайти відповідні щітки склоочисника для вашого автомобіля. Ми пропонуємо широкий вибір моделей і розмірів щіток, що задовольнять ваші потреби. Замовлення щіток склоочисника в нашому каталозі - це просто і зручно.