Інновація гідрогенової технології в автоспорті

Bosch Engineering і Ligier Automotive представили високопродуктивний водневий автомобіль. Прототип було представлено в рамках 100-річчя легендарних перегонів «24 години Ле-Мана». Створений на базі автомобіля для перегонів Ligier JS2 R, він був модифікований для роботи на водні.

Водневі двигуни

«Водневі двигуни пропонують величезний потенціал для високопродуктивних застосувань, особливо в автоспорті. Створюючи демонстраційний автомобіль, ми демонструємо наш багаторічний досвід як постачальника інженерних послуг і, зокрема, нашу компетентність у складному середовищі водню», — сказав д-р Йоханнес-Йорг Рюгер, президент Bosch Engineering.

Жак Ніколе, президент Ligier Automotive, сказав: «Ligier JS2 RH2 демонструє, що Bosch Engineering і Ligier Automotive готові впоратися з викликами завтрашнього дня, пропонуючи інноваційні рішення для інтеграції нових джерел енергії».

Транспортний засіб є продуктом спільного інноваційного проєкту. Bosch Engineering контролювала загальний дизайн автомобіля та відіграла ключову роль у розробці концепції двигуна та системи бака, а також комплексної багатоступеневої системи безпеки водню. Компанія Ligier Automotive відповідала за розробку шасі, конструкцію монокока та адаптацію наявного Ligier JS2 R. Вона також оптимізувала механічні компоненти для використання з воднем і керувала їх загальною інтеграцією в новий автомобіль.

Експерти Bosch Engineering відповідали за розробку концепції двигуна та системи бака, а також комплексної багатоступеневої системи безпеки водню.

Це передбачало адаптацію запалювання та всієї системи впорскування. Bosch зазначає, що концепція двигуна не тільки забезпечує дуже бідне згоряння з особливо низькими викидами оксиду азоту до часткового навантаження. Він також забезпечує дуже високий питомий вихід. Іншим викликом під час розробки двигуна було досягнення стабільного згоряння без попереднього запалювання за високих навантажень і обертів двигуна понад 7000 об/хв

З цим інноваційним автомобілем обидві компанії довели, що водневі двигуни мають величезний потенціал для високопродуктивних застосувань, особливо в автоспорті.

Ligier JS2 RH2 вже пройшов випробувальні треки в Німеччині, і протягом літа його будуть вдосконалювати та тестувати.