Легке повернення

Що таке послуга «Легке повернення»?

Послуга «Легке повернення» дозволяє безкоштовно повернути документи та посилки до 30 кг відправнику/продавцеві після їх отримання.
Вона діє протягом 14 днів після отримання відправлення та доступна тільки у мобільному додатку або онлайн-кабінеті Нової пошти.

Як замовити послугу «Легке повернення»?

Послуга «Легке повернення» доступна тільки у мобільному додатку або бізнес-кабінеті в електронній накладній посилки.

Щоб скористатися Легким поверненням, вам потрібно:

  1. увійти в мобільний додаток Нової пошти або бізнес-кабінет.
  2. відкрити «Мої відправлення» та обрати отриману посилку, яку бажаєте повернути.
  3. у розділі «Керувати посилкою» вибрати «Легке повернення».
  4. зазначити причину повернення товару із запропонованого переліку.
  5. створити нову електронну накладну та відправити товар отримувачу у поштомат, відділення або на адресу.

Для того, щоб уточнити додаткові питання, зверніться до Контакт-центру з темою  «Легке повернення».

Скільки коштує доставка товару при «Легкому поверненні»?

Якщо ви повертаєте товар з категорії документи або посилки до 30 кг протягом 14 днів після його отримання, то доставка за послугою «Легке повернення» - безкоштовна.
Якщо повернення на адресу, то буде нарахована доплата за адресне обслуговування - 35 грн, а сама доставка буде безкоштовною для вас.
Послуга «Легке повернення» для повернення вантажів є платною. Тариф на повернення розраховується за звичайним тарифом на доставку вантажу у місто чи село.

Я замовив кілька товарів у продавця. Скільки з них я можу повернути?

В рамках послуги «Легке повернення» ви можете повернути частину товарів зі всієї посилки. Але попередньо вам потрібно обов’язково зв'язатися з продавцем та погодити повернення товарів.

Я хочу повернути товар продавцеві. Як це зробити?

Спершу, вам потрібно домовитись з продавцем про повернення товару.
Якщо він погодив повернення, то протягом 14 днів після отримання посилки ви можете безкоштовно повернути товар через послугу «Легке повернення» у мобільному застосунку або бізнес-кабінеті Нової пошти. Ця послуга вже активна у вашій накладній.
Але перед поверненням перевірте товар. Він повинен мати товарний вигляд, запакований у фірмове пакування, є усі бірки, товарний чек та гарантійний талон.
Щоб скористатися Легким поверненням, вам потрібно:

За яких умов я можу повернути товар?

Ви можете повернути товар через послугу «Легке повернення» у мобільному застосунку або бізнес-кабінеті протягом 14 днів після його отримання. Але попередньо ви маєте узгодити повернення із продавцем. Також товар має обов’язково мати фірмову упаковку, товарний вигляд та бути з усіма бірками.

Зверніть увагу, що є продавці, у яких відсутня можливість повернути товар або він продає ті речі, які не підлягають поверненню згідно із Законом України «Про захист прав споживачів», наприклад, білизну, купальники, ліки тощо - для таких посилок послуга «Легке повернення» не доступна.

Я хочу повернути вже отриманий товар продавцеві. Що робити?

Ви можете повернути посилку відправнику через нашу послугу «Легке повернення», але перед тим зв'язатися із продавцем та погодити повернення товару. Доставка повернення через послугу «Легке повернення» є безкоштовною та доступна тільки у мобільному додатку або бізнес-кабінеті. Щоб нею скористатися, вам потрібно:

Чи потрібно мені попереджати продавця про повернення товару?

Так, обов'язково. Вам потрібно звернутися до продавця та дізнайтесь про можливість та правила повернення товару, а також про умови та строки повернення ваших коштів. У рамках послуги ми тільки доставляємо відправлення.

Чому я не можу замовити послугу «Легке повернення»?

Послуга «Легке повернення» може бути недоступною для вас, якщо:

Для того, щоб детальніше розібратися у цьому, зверніться до Контакт-центру або до особистого менеджера з темою «Легке повернення».

Як розрахувати вартість послуги для повернення товару?

Якщо ви повертаєте товар з категорії документи або посилки до 30 кг протягом 14 днів після її отримання, то доставка за послугою «Легке повернення» - безкоштовна.
Якщо повернення на адресу, то буде нарахована доплата за адресне обслуговування - 35 грн, а сама доставка буде безкоштовною для вас.
Послуга «Легке повернення» для повернення вантажів є платною. Тариф на повернення розраховується за звичайним тарифом на доставку вантажу у місто чи село.