Які автозапчастини завжди треба мати з собою

Можливо, вміст багажника нашого автомобіля — виключно особиста справа кожного водія. Проте існує низка вимог законодавства, а також погляд на це з точки зору здорового глузду. Які автозапчастини бажано мати під рукою, які інструменти та устаткування має бути у кожній машині, знають фахівці магазину запчастин VBavto.

Набір, що має бути за законом

Незалежно від волевиявлення водія він повинен мати деяке обладнання та устаткування. Обов'язковий перелік речей у салоні або багажнику водіїв в Україні виглядає наступним чином:

  1. Автомобільна аптечка, бажано нового зразку. Її вміст загалом фіксований ПДР. Там має бути джгут, обладнання для перев'язування, звичайний медичний пластир, низка ліків — знеболювальне, препарати серцево-судинної групи, дезінфекційні, протизапальні препарати тощо.
  2. Вогнегасник. Не потрібно пояснювати важливість цього девайсу у певних ситуаціях. Варто лише зазначити, що для легкових авто його об'єм має складати до двох літрів, для вантажівок та автобусів — мінімум п'ять літрів.
  3. Знак аварійної зупинки у вигляді трикутника, що здатен відбивати світло.
  4. Світловідбивний жилет.

Решта речей — на розсуд водія. Але навряд чи хто наважиться їздити без запасного колеса, балонного ключа, домкрата та насоса або автокомпресора. Не зайвим буде якісний буксирувальний трос та зарядний пристрій з затискачами для прикурювання мертвого акумулятора, особливо у холодну пору року.

Запчастини, які не завадять у дорозі

Загалом, комплект запчастин, які мають бути поруч, залежить від моделі та стану автомобіля. Проте практика показує, що є цілком виправданий загальний список, що не завадить у дорозі та не буде обтяжливим. А у разі неприємностей дозволить продовжити рух. Ось, що пропонують взяти з собою у дорогу фахівці магазину VBavto:

  1. Лампи для фар головного світла на випадок виходу з ладу однієї з них.
  2. Невеликий запас палива. Цілком вистачить каністри на п'ять літрів, але якщо дозволяє простір у багажнику, краще мати 20-літрову каністру.
  3. Літрова пляшка концентрованого антифризу, що залитий у систему охолодження. 
  4. Запас технічної та питної води. Також не завадить мати декілька літрів дистильованої води для розведення концентрату антифризу.
  5. Якщо врахувати витрату моторної оливи, потрібно мати хоча б літр для доливання, якщо дорога довга. 
  6. Набір для ремонту безкамерних покришок. Він практично не займає місця, проте зекономить купу часу та грошей, якщо пошкодиться запасне колесо.
  7. Набір запобіжників такого номіналу, який використовується у системі електрообладнання.
  8. Перевірений комплект свічок запалювання, хай не новий, але робочий.
  9. Критично важливі датчики, залежить від моделі двигуна. Наприклад, для більшості інжекторних двигунів актуальним буде запасний датчик положення колінвала.
  10. Ремінь навісного обладнання — для приводу генератора, помпи, компресора кондиціонера та насоса гідропідсилювача керма. Але не варто його зберігати під капотом, від температури він потріскається, навіть якщо абсолютно новий.
  11. Ізострічка, герметик, декілька дротів різної довжини та перетину, декілька бензостійких шлангів різного діаметру та довжини.

Звичайно, у дорозі може знадобитись стандартний набір інструментів, головки, воротки, біти. Зрештою, набір запасних частин повинен відповідати стану автомобіля. Адже кожен уважний водій знає проблемні вузли та агрегати свого авто, та готовий будь-якої миті їх полагодити.