Як проводиться обслуговування автомобільного акумулятора

Довговічність акумулятора і безперебійна робота прямо залежать від його якості, технології виробництва, правильної експлуатації. Останнє слід розуміти, як грамотний догляд за акумуляторною батареєю.

Як проводиться обслуговування автомобільного акумулятора

Часто ця послуга входить в обсяг робіт, передбачених технічним обслуговуванням авто. Хоча іноді варто дати спеціалісту оглянути акумулятор поза плановим ТО. У будь-якому разі обслуговування автомобільного акумулятора припускає такі пункти:

При зовнішньому огляді шукають тріщини на корпусі. Якщо такі виявляються, батарею терміново треба ремонтувати. Обов'язково з акумулятора видаляється бруд і пил, оглядаються та очищаються отвори вентиляції в кришках і пробках.

Ще один важливий пункт — перевірити, наскільки щільно з'єднані виходи батареї з наконечниками стартерних дротів. Важливо, щоб площа контакту була неокисненою і максимальною. Якщо ж виявлено наліт, його зачищають, наконечники протирають, змащують вазеліном і затягують болти.

Якщо автомобіль проходить комплексний технічний огляд, перевіряють не тільки щільність і рівень електроліту, але й ступінь зарядженості батареї. За необхідності її заряджають до необхідного рівня.