Автомобільні знімачі на кожний день

Обслуговування сучасного автомобіля вимагає від власника наявності мінімального набору інструментів та найпростішого обладнання. Буквально кілька десятків років тому водієві вистачало набору рожкових ключів та викруток, молотка та синьої ізострічки. В умілих руках це все працювало і машина була доглянута.

Сучасні автомобілі потребують більш технологічних та оригінальних рішень. Без специфічного інструмента або знімачів неможливо навіть поміняти масляний фільтр у тісному підкапотному просторі при заміні моторної оливи. Не кажучи вже про більш складний ремонт — заміна шарових опор, гальмівних колодок, сайлентблоків тощо.

Який автоінструмент має бути в гаражі

Який автоінструмент має бути в гаражі

Мова йде не про професійне приладдя, яке коштує чимало та буває потрібне далеко не кожний день. Йдеться про прості та недорогі інструменти, які допоможуть зекономити час, зусилля та, що немаловажне, гроші під час обслуговування та ремонту. Експерти магазину запчастин VBavto рекомендують мати в гаражному парку інструментів наступне просте приладдя.

Ударний знімач підшипників

Універсальний ударний, або молотковий знімач допоможе зняти зношені підшипники, зруйновані обойми, втулки, сальники, що запресовані в корпуси блоку циліндрів, КПП, роздавальної коробки, маточини, мостів, редукторів. Принцип дії інструмента простий.

Ударне навантаження несе масивна втулка або шайба, що ковзає по силовому штоку. На кінці штока фіксується насадка, яка безпосередньо взаємодіє з підшипником або сальником. Великий плюс ударного знімача у тому, що вилучення зношеної запчастини відбувається безпечно для корпуса або вала. Також знімач буде корисний у тих випадках, коли дістатися до обойми іншими інструментами не вдається.

Знімач масляного фільтра

Корпусні масляні фільтри часто потребують при демонтажі великих зусиль, аби відкрутити різьбову частину. Складнощі викликані тим, що ущільнювач часто прикипає як до блоку циліндрів, так і до корпуса фільтра. Зазвичай руками зірвати фільтр не вдається або через прикипання, або через нестачу вільного місця для маневру.

На допомогу приходить знімач масляного фільтра або універсальної конструкції, або зроблений під розміри фільтрів для конкретних моделей двигунів та фільтрів певного розміру та конфігурації. Фасонний знімач зазвичай має шестигранну головку під ключ або шестигранник, тому відкрутити та встановити на місце новий фільтр можна дуже швидко та просто.

Знімач автомобільний для шарових конусних наконечників

Інструмент призначений для безударного випресовування пальців кульової опори або рульових наконечників з конусною посадкою. Зняти їх вкрай важко, тому що палець працює у вологих умовах та може приіржавіти до поворотного кулака. До того ж конусна посадка сконструйована таким чином, що сідає дуже щільно та затягується гайкою.

Конусний знімач дуже простий за конструкцією та дешевий, але багато хто його незаслужено ігнорує та просто вибиває палець з поворотного кулака. Це може закінчитись погано для опорного підшипника амортизаторної стійки, амортизаторів. Та й просто удари по підваженому на сайлентблоках важелю рідко призводять до бажаного ефекту, також можна пошкодити різьбу шарового пальця.

Окрім цих інструментів не завадить мати під руками ще дещо:

Кожний з цих помічників допоможе уникнути небажаних ударів по крихких або точних запчастинах та зекономить багато часу на ремонті та обслуговуванні.